Co vám pobyt v penzionech v Českých Budějovicích může nabídnout

České Budějovice jsou oficiální název jihočeské metropole, ale v tamní hantýrce je lidé nazývají „Budějcemi“. Je to velmi svérázné město, ovšem velmi malebné a šikovně situované v krajině tak, že odtud můžete podnikat každý den výlety na jinou světovou stranu, a přesto se u nich nebudete nudit. Záhy zjistíte, kolik příjemných překvapení vás tu může potkat, a pak se klidně může stát, že se sem vypravíte znovu a znovu a znovu, ve snaze zopakovat si svá dávno minulá, prožitá dobrodružství.

osvětlená radnice

Budějce velmi dobře znají mnozí vodáci, plující po Malši či po Vltavě, končí tu svá putování, případně se odhodlají prodloužit je až na Hlubokou nad Vltavou. Řeka je sice zadržována mnoha jezy, ale to neznamená, že byste si její krásná zákoutí nemohli užít.

Jestliže se odhodláte vybrat si pro nocleh některý z komfortních, poklidných penzionů České Budějovice Penzionurudolfa.cz, pak byste mohli ve městě strávit alespoň pár dnů a zavítat na náměstí Přemysla Otakara II., na vyhlídku z Černé věže, kde se ukrývá třítunový obří zvon, k soutoku Malše a Vltavy do některého z překrásných městských parků, anebo na některou z cyklostezek, které vás zavedou na památná místa tohoto regionu. A třeba i tam, kde to neznáte:

sportovní hala v Budějcích

Co možná o Budějcích nevíte

První panelové domy pověstných městských sídlišť se začaly stavět v roce 1961. Bydlí v nich dodnes velká část obyvatel Česka. Do té doby se stavěly obytné budovy vesměs z cihel. Vůbec první „panelák“ v tehdejším Československu vyrostl v roce 1961 v Českých Budějovicích a najdete jej na Lidické třídě, která spojuje řeku Malši s Vltavou.

Václav Havel tu sloužil jako voják, stejně tak Jaroslav Hašek, jehož „Osudy dobrého vojáka Švejka“ jsou zčásti situovány právě sem, do oblasti kolem tzv. Mariánských kasáren. Kasárna jsou dnes v provozu jako armádní objekt a najdete je naproti autobusovému nádraží mezi Dvořákovou a Kasárenskou ulicí.

Nedaleko odtud také vyjel vůbec první železniční vůz v celé své historii, bylo to v roce 1828 a šlo o tzv. koněspřežku z Českých Budějovic do rakouského města Linz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup